VOEDSELBOSSEN

In het Wild houdt zich graag bezig met eetbaar groen. Dat kan natuurlijk ook op het schoolplein.

Voor natuur en milieu overijssel werkt ze samen met Taco IJzerman aan een project om eetbaar groen te verbinden met groene schoolpleinen. Een goede en logische stap. Kinderen gaan met eetbaar groen op het schoolplein de verbinding aan met voedsel. Ze zien hoe het groeit en vervolgens kunnen ze het lekker opeten. Ontdekken, zien en proeven: alles komt bij elkaar op een groen schoolplein met eetbaar groen.  Scholen kunnen advies op maat krijgen, passend bij de beschikbare tijd, ruimte en ambities: klimfruit, moestuin, zomers gevulde planten- of moestuinbakken, een snoephaag of een half 'voedselbos', er is veel mogelijk om een schoolplein (nog) leuker en lekkerder te maken.
 
Bij Wouter van Eck heeft Heleen de opleiding 'voedselbos voor professionals' gevolgd. Een basisopleiding voor het ontwerpen van voedselbossen. Aansluitend heeft Heleen bij The Plant een module financiering van voedselbossen genoten. 
 
Voedselbossen hebben een rijk bodemleven met verschillende soorten bomen, struiken en bloemen. Het bos is zeer biodivers, voedselrijk en levert een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat. Het bos is bijvoorbeeld bestendig tegen hitte, kan water opslaan en neemt CO2 en stikstof op. Hiermee leveren voedselbossen op deze manier een gezonde bijdrage aan de leefomgeving van iedereen.
 
Heleen werkt met Ineke van Kapel aan voedselbossen. Indien u een advies wilt of een ontwerp en/of een visualisatie, wij denken graag mee!
Schuiven naar boven