TRAININGEN

In het Wild geeft diverse trainingen en workshops op het gebied van ontwerp en inrichting van buitenruimtes, het buitenspelen en buitenactiviteiten. De trainingen zijn bedoeld voor mensen (die werken) met kinderen van 0 tot 12 jaar, bijvoorbeeld;
- pedagogische medewerkers
- leerkrachten
- studenten
- ouders

Voor natuurbeleving in het onderwijs zie hier meer

Workshop Ouderavond
Tijdens de workshop Ouderavond staat buitenspelen centraal. Wat is goed buitenspelen? Hoe zie je dat? Welke ontwikkelingsgebieden komen aan bod? Wat vinden ouders belangrijk? Wat is belangrijk voor kinderen? Hoe ga je om met kinderen die vies worden? Hoe realiseer je een groen schoolplein? Inspirerende voorbeelden en natuurlijk zelf ervaren.

Training Natuurlijk buitenspelen
Wat kan je buiten doen met kinderen? Welke uitdagingen zijn er? Welke materialen kan je gebruiken? Hoe ga je om met mogelijke risico's? Een actieve, originele workshop waarbij iedereen wordt uitgedaagd.

Kinderparticipatie
Welke mogelijkheden bestaan er om kinderen te betrekken bij het ontwerp van de buitenruimte? Een voorwaarde om tot een mooi ontwerp te komen die aansluit bij de behoefte van kinderen!

Training Ontwerp van buitenruimte
Als organisatie heb je besloten dat je de buitenruimte gaat (her)inrichten. Hoe gaat die nieuwe ruimte eruitzien? Hoe betrek je de kinderen erbij? Hoe zorg je dat ouders worden gehoord? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zijn gemotiveerd? Aan de hand van een observatielijst ga je aan de slag.

Workshop Vuur.
Vuur en kinderen zijn een bijzondere combinatie. Hoe maak je een vriendelijk vuur samen met kinderen? We starten met het samen maken van aanmaakblokjes, leren over het maken van een vuurtje en genieten van het marshmallow roosteren en broodjes bakken. In alle seizoenen.

Workshop Aarde
Lekker met je handen wroeten in de modder! Deze workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar of voor volwassenen. We gaan met leem, stro en stokjes een constructie maken. Na de workshop heeft elk kind zijn eigen huisje gebouwd.

Opdrachtgevers die u voor gingen: gemeente Hellendoorn, Leiden, Amsterdam, Den Haag, Giessenlanden, Wierden. Saartje Kinderopvang, Partou Kinderopvang (120 trainingen), Ludens Kinderopvang, Jeckio Kinderopvang, Fantaziehuis, Kinderopvang Oegstgeest, Natuurhus Almelo en vele basisscholen.

Neem contact op voor een workshop of training op maat.

Schuiven naar boven