Klimaat adaptieve speelpleinen

Het klimaat verandert; onze omgeving verandert. Hoe kunnen we daarmee omgaan?

Ons gedrag is erg bepalend hierin en we kunnen daar op school al mee beginnen. We maken inzichtelijk hoe het klimaat verandert, hoe wij daarmee omgaan en wat we er zelf aan kunnen doen.

Zo stijgt de temperatuur, dus het is erg belangrijk dat we zorgen voor zoveel mogelijk groen die de hitte kan absorberen en die zorgt voor schaduw. Stenen eruit, groen erin. Veel diversiteit voor verschillende insecten. En bomen. Bomen zorgen voor schaduw, absorberen geluid en fijn stof, geven vaak voedsel aan dieren en nemen veel water op. Welke boom past goed in de ruimte?

De regenbuien worden intenser, waar kan het regenwater naar toe? Regengoten zijn afgekoppeld. Laat kinderen zien dat het water bovengronds wordt afgevoerd. Dat kan door middel van prachtige watertegels of een waterbaan. Is er een mogelijkheid voor een wadi? De regenton staat dichtbij de moestuin en de bloementuin.
En met water kan je zo fijn spelen...

Nog een paar kleine, belangrijke aspecten; je eigen gedrag. Bijvoorbeeld afval voorkomen! daarna afval scheiden, met de fiets naar school, lokaal inkopen en ga zo maar door. Jij bepaalt het zelf!

Dit zijn zo een paar ideeën waar we graag in mee participeren!

Klimaatbestendige stad Amsterdam - Wereldwijsschool, Amsterdam

Schuiven naar boven