Kinderdagverblijf Papendorp

De situatie voor dat we aan het werk gingen:

Kinderdagverblijf Papendorp ligt in een bedrijventerrein in Utrecht. Omgeven door hoogbouw heeft Heleen Eshuis een tegenwicht geboden door een kleinschalig, beschut en natuurlijke buitenruimte te ontwerpen.

Kinderdagverblijf Papendorp heeft een dakterras als buitenruimte. Dat geeft andere mogelijkheden! Er is een prachtig speelhuisje gekomen met een sedum-dak. Het water wordt door een goot opgevangen en komt terecht in een bakje waar kinderen met water kunnen spelen. Ze kunnen ook binnen spelen; is het vandaag een marktkraampje met de luiken waar je fruit verkoopt of een lentehuisje waar gepoetst gaat worden? Het huisje kan worden ingericht met het thema van het kinderdagverblijf. Na het spelen kunnen alle fietsjes er weer in worden opgeborgen.

De afscheiding van de buitenruimte is gecreeerd door plantenbakken met hoge bamboe. Zo is er rust en geborgenheid.

Een houten bruggetje verdeelt de ruimte in speelzones.

De stoere wilgenhutjes maken de buitenruimte compleet voor een fijne dag buitenspelen.

De situatie na voltooiing van het project:

Schuiven naar boven