Kinderdagverblijf Bijnkershoek

In de drukke stad Utrecht, maar beschut in het groen ligt Kinderdagverblijf Bijnkershoek, een rustige plek voor de kinderen.

Het meest opvallende element in de buitenruimte van het kinderdagverblijf is de waterspeelplek: een grote heuvel, met daaronder een kruipbuis die de buitenruimte verdeelt. Het water komt uit de bek van een kikker die omgeven is door groen en druppelt, zich door de keien een weg zoekend, naar beneden. De kinderen spelen hier naar hartelust met het water en zand. En, niet geheel onbelangrijk, de pedagogisch medewerkers kunnen de waterspeelplek zelf aan- of uitzetten!

In de moestuin zijn de stapelmuurtjes op kindhoogte gemaakt en de kinderen zaaien hier zelf hun groentes. Aan het eind van het seizoen is het hier goed oogsten. Een spin die er nu een web maakt tussen de takken trekt veel bekijks en de leidster legt uit waarom die spin nou een web maakt. Verwondering is te lezen op alle gezichtjes.

Ook aan de allerjongsten is gedacht: de baby's hebben een aparte, groene weide met dikke paaltjes en een mooi zonnedoek.

Uiteraard ontbreekt de zandbak niet; omgeven door stoere, ruwe boomstammen bakken de kinderen hier de heerlijkste taartjes.

De situatie na voltooiing van het project:

Schuiven naar boven