Kinderdagverblijf Voorn

De situatie voor dat we aan het werk gingen:

In het hart van nieuwbouwwijk Leidsche Rijn bij Utrecht ligt Kinderdagverblijf Voornt.

In het Wild stond hier, temidden van veel steen en beton, voor de opgave een tegenwicht te bieden door een groene, natuurlijke buitenruimte te ontwerpen.

Het oorspronkelijk vlakke terrein is veranderd in een buitenruimte met veel hoogteverschillen: een kruipbuis met grasheuvel, grote, dikke boomstammen en ook het fietspad is heuvelachtig.

Het is prachtig om te zien hoe twee kinderen met een fiets overleggen hoe ze boven moeten komen want alleen lukt het niet. Ze werken samen en slagen erin met fiets en al boven te komen, precies zoals het ontwerp is bedoeld: actief en samen ontdekken.

Zoals bekend van In het Wild is ook hier de buitenruimte verdeeld in verschillende speelzone's en kiezen de kinderen kiezen zelf waar ze gaan spelen.

Wordt het op reis met de stoere tractor, zitten op de boomstammen of klimmen op de heuvel?

De groentetuin wordt van de speelzone's gescheiden door een stapelmuur. De kinderen proeven op hun eigen hoogte rode aardbeien of bieslook. Ook kijken ze naar de bijzondere vlinders die afkomen op de felgekleurde bloemen.

De groene, wuivende bamboe haag verdeelt de buitenruimte; achter de bamboe kan je actief klimmen en rennen.

De baby's hebben een aparte, groene weide met dikke boomstammen. Lekker liggen en kruipen in het gras.

Buiten slapen kan ook, in de patio's. Een geheim, rustig plekje op dit mooie kinderdagverblijf.

De situatie na voltooiing van het project:

De situatie na voltooiing van het project:

De situatie na voltooiing van het project:

Schuiven naar boven