Kinderdagverblijf Toermalijn

De situatie voor dat we aan het werk gingen:

Kinderdagverblijf Toermalijn ligt beschut in het groen verborgen, in de drukke stad Utrecht. Een rustige plek voor de kinderen.

Wat hier direct opvalt is de waterspeelplek. Een mooie waterpomp met grote, stoere houten bakken.
Een kind staat te pompen, maar er komt geen water uit. Ze gaat hulp halen en samen lukt het. Het plezier is groot. Meerdere kinderen staan rondom de kliedertafel, te wachten op de eerste druppels water. De waterbaan staat in een grote zandbak, omgeven door boomstammen waar enkele kinderen aan het uitrusten zijn. De pedagogische medewerkers kunnen de waterspeelplek zelf aan- of uitzetten.

De wilgentunnel wordt gebruikt door een kind wat er met z'n fiets door heen wil. Het is breed genoeg, maar of het nou prettig fietst over de houtsnippers? Hij probeert het en ervaart hoe het is om te fietsen over een ander soort ondergrond. Anders,stroever. Dan besluit hij het grote fietspad te nemen met het hoogteverschil. Dat gaat ook stroef, maar er vanaf gaat veel beter, tussen de bamboe haag stuurt hij z'n fiets de goede kant op.

Ook hier een kruipbuis met een groene heuvel. Er klauteren 3 kinderen op.
Zo, samen zitten in het zonnetje. Vanuit hier ziet de buitenruimte er weer heel anders uit. Dit is precies bedoelt met het ontwerp; hoogteverschil creeeren, ervaren hoe anders bewegen het is op een schuin vlak.

De situatie na voltooiing van het project:

De situatie na voltooiing van het project:

De situatie na voltooiing van het project:

Schuiven naar boven