de Steeg, Leiden

De situatie voor dat we aan het werk gingen:

Basisschool Lucas van Leyden, locatie de Steeg, ligt in het centrum van Leiden.
Omsloten door hoogbouw en veel steen, weinig groen maar wel twee prachtige, oude platanen.
Het buitenterrein heeft een groot speeltoestel waar gretig gebruik van wordt gemaakt, er spelen zo'n 270 kinderen elke dag.

Het enthousiaste team vroeg In het Wild om advies voor de inrichting van het groene schoolplein. In overleg met de kinderen hadden ze de volgende wensen;

* multifunctioneel
* meer kleur op het plein, vooral in de winter, want dan zijn de bomen kaal
* verstoppen
* plekken waar je kan zitten en kletsen
* een hutje om geheimen aan elkaar te vertellen
* hangmat
* een bruggetje waar je overheen kan lopen
* hindernisbaan
* fruitbomen, want de bloesem is mooi en het is handig als je honger hebt

Wat een goede ideeen, met deze input is er een mooi ontwerp gekomen. Gedurende het proces is er samen met de kinderen gekeken hoe we dit plein kunnen vormgeven. Zo kwam de uitspraak: "je eigen steen bijdragen" tot stand; straks neemt elk kind zijn/haar steen mee om in de stapelmuur te metselen. Mooi voorbeeld van kinderparticipatie!

Met verschillende partijen hebben we de financiering rond gekregen om dit te realiseren.

Het groene schoolplein is reeds een feit!
Lees hier meer over de Lucas van Leyden school

De situatie na voltooiing van het project:

Schuiven naar boven