de Vos, Voorschoten

De situatie voor en tijdens de uitvoering van het project:

Basisschool de Vos ligt in Voorschoten. Een prachtig gebouw, in de nieuwe wijk de Krim. Het plein is betegeld opgeleverd, want er moet eerst goed worden nagedacht over wat willen we nou? Wat past bij ons? Welke visie hebben we op buitenspelen? Hoe komen we aan financiering?
Kortom vele vragen waar een startende school mee speelt.

Met al deze vragen over een groen schoolplein kwamen ze bij ons terecht, en wij helpen graag! We hebben een duidelijke visie op buiten spelen en hebben veel ervaring met scholen.

Het complete team, ouders en kinderen hebben de schouders eronder gezet, hebben een visie ontwikkeld en zijn nu tot de volgende woorden gekomen;

* kruip-door-sluip-door
* wind vangen
* toestroom van ouders en kinderen regelen
* ontmoetingsplek
* plukken
* bamboebos
* grote struiken
* geen kikkers
* hoogteverschil
* balanceren

Met deze mooie omschrijvingen zijn wij aan de slag gegaan en hebben een avontuurlijk buitenterrein ontworpen!

De aanleg is gerealiseerd door Hoek Hoveniers. Onderaan staan de foto's. Lees hier meer

Of bekijk de facebook pagina!

Reactie van Peter van Berkel, directeur OBS De Vos over het proces:
"Het zal je maar gebeuren: je betrekt een nieuw schoolgebouw. Heel veel te regelen om de organisatie goed op poten te zetten en de verhuizing gladjes te laten verlopen. En dan is het zover, de nieuwbouw wordt betrokken en is volledig ingericht. Alleen…….de speelplaats moet nog.
Een aantal leerkrachten en ouders kwam op het idee om een groen schoolplein ‘aan te schaffen’. Dat bleek nog niet zo 1-2-3 voor elkaar te zijn. Naast het verkrijgen van budget, moet ook gezocht worden naar een ontwerpbureau. OBS De Vos koos voor het ontwerpbureau van Heleen Eshuis: In het Wild. Een goede keus!
Heleen blijkt over een goed luisterend oor te beschikken, had tips voor invulling van het voortraject en kwam met creatieve oplossingen voor onze wensen. Dat het niet over één nacht ijs is gegaan en de ontwikkeling van het plein serieus ter hand is genomen blijkt wel uit het feit dat de voorbereidingsfase ongeveer een jaar heeft geduurd.
Ook tijdens de realisatie van het plein, door een prima hovenier: Hoekhoveniers, werd door Heleen in samenwerking met de projectgroep, geschaafd en gesleuteld aan het ontwerp. Dit alles heeft ertoe geleid dat er een fantastisch avontuurlijk plein is gemaakt.
Sleutelbegrippen voor dit succes waren: flexibiliteit, creativiteit, informatie, humor en vertrouwen".

De situatie na voltooiing van het project:

Schuiven naar boven